Dame in rolstoel

Mindermobielenpad

Ook mensen die minder mobiel zijn kunnen volop van onze natuur genieten, want Natuur en Bos beschikt over een heel aantal rolstoel- en buggyvriendelijke paden aan. Bekijk onze selectie van gebieden waar je ook op wieltjes heerlijk kunt wandelen.

Rolstoelvriendelijke kijkwand

Rolstoeltoegankelijke kijkwand in Meerdaalwoud

In het Meerdaalwoud is er een verhard wandelpad aangelegd voor rolstoelgebruikers, met start en aankomst aan de Speelberg in Sint-Joris-Weert. Je komt er langs een uitkijkwand die geschikt is voor minder mobiele bezoekers. Als je geluk hebt spot je de konikspaarden! Ook in het arboretum van Heverleebos kunnen rolstoelgebruikers terecht. (Foto CM)

Natuurbelevingspad in Limburg

Grote steen in Mechelse Heide

In de buurt van de toegangspoort Mechelse Heide in het Nationaal Park Hoge Kempen vind je het Zandloperpad. Dat is een volledig verhard natuurbelevingspad van 1,5 km in de voormalige witzandgroeve Berg. Je ziet er de verschillende biotopen van het Nationaal Park. Een vogelkijkwand en een vlonder maken deze tocht nog leuker.

Tip

Met wombats door de heide

In de Kalmthoutse Heide vind je twee semi-verharde paden voor rolstoelgebruikers en kinderwagens. Je kunt er ook een wombat lenen om het zanderige bos in te trekken, dat zijn robuuste rolstoelen die heel geschikt zijn voor zandpaden. Grenspark Kalmthoutse Heide heeft een heel arsenaal aan minder mobiele paden, kies maar uit!

groen

Meer toegankelijke toppers