Lopers

Natuurloop - Hazewinkel - Het Broek

De Natuurloop Hazewinkel-Het Broek biedt je een verrassend mooie omloop in de Rupelstreek. Starten kan vanop de parking van Sport Vlaanderen of vanop de parking van neatuurdomein Blaasveldbroek. Voor de loopomlopen heb je de keuze tussen een groene omloop van 5,8 km, en een grotere blauwe ronde van 9,7 km. Beide combineren kan ook en levert meteen een mooie afstand van meer dan 15 kilometer.

De 'vijf kilometer' brengt je over zacht lopende paden doorheen een prachtig vijvergebied, afgewisseld met mysterieuze broekbossen en natte hooilandjes met dotterbloemen en orchideeën. Reigers, eenden en andere watervogels zie je hier bij de vleet. Met een beetje geluk kan je zelfs al eens een ree spotten of een zeldzame roerdomp. Ook de bever is in dit gebied een trouwe bewoner. Onderweg kan je talrijke knaagsporen ontdekken in een van de vele oevers. Nood aan een pauze? De korte omloop passeert langs het onthaalpunt aan de historische hoeve met sanitaire voorzieningen en er is ook een speel- en picknickeiland. Een oase van rust midden in de natuur.

Als je voor de grote ronde kiest, krijg je als toemaatje enkele mooie paadjes tussen oude turfwinningsputten en loop je ook nog eens langs de oever van de Zwarte beek. Bovenop de dijk van het sportcentrum Hazewinkel krijg je meteen de kans om wat tempo te maken langsheen de lange roeivijver op het enige rechte en verharde gedeelte van de omloop. Nadien rest enkel nog het kronkelend pad te volgen helemaal rondom de vijver, met prachtige zichten over het water. Met een beetje geluk kun je misschien wel enkele van de visdiefjes spotten wanneer ze op spectaculaire wijze kaarsrecht in het meer duiken. Of kom je wat later, dan krijg je de kans te genieten van een prachtige zonsondergang.

Bekijk de kaart

 
Locatie
51.06134001, 4.390195
Bewegwijzering
Ja