Meer info

Meer info

Om het draagvlak voor wolven in Vlaanderen te vergroten zet Natuur en Bos sterk in op sensibilisering. Samen met onze partners voorzien we websites, folders en artikels en organiseren we tal van activiteiten.

Wat vind je op deze pagina?

Activiteiten

Wolvenexpo

Hoe herken je wolven? Wat eten ze? Waarom kiezen ze voor Limburg? De antwoorden op al die vragen (en nog veel meer) krijg je op de pop-up-expo ‘Wolven in Limburg’. Je kunt er ook de opgezette wolf Roger van dichtbij bewonderen! De expo is tot 1 november 2020 te bezoeken in Thor Central op Thor Park in Genk. De toegang is gratis.

Infoavonden voor veehouders 

Er zijn momenteel geen data bekend.

Lokale evenementen

Er zijn momenteel geen data bekend.

Links

  • Wetenschappelijk onderzoek over de wolf vind je op de site van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO). Je kunt je ook inschrijven op de nieuwsbrief ‘Roofdiernieuws’.
  • In de natuurdocumentaire Onze Natuur, die samen met Natuur en Bos gerealiseerd wordt en die in 2022 gelanceerd zal worden, mag de wolf uiteraard niet ontbreken. Op de website vind je alvast een uitgebreid dossier over wolven, vol interessante weetjes en prachtige foto's en videobeelden. Een pagina om in het oog te houden!
  • Ook op Ecopedia vind je heel wat nuttige en boeiende info over wolven.

Downloads 

Nog vragen?

Vind je niet meteen het antwoord op jouw vraag over wolven? Snuister dan eens door de vaak gestelde vragen of neem contact op met Natuur en Bos.