Currently, there is no weather information available.

Moorsberg

2.846155
 • 2.333335
 • 4.333335
 • 2.5
 • 2.5
 • 3
 • 2
 • Overzicht
 • Commentaren (0)
 • Praktische info

#moorsberg

Moorsberg is een uitgestrekt boscomplex van bijna 100 ha in het Zuiden van Opglabbeek. Naast het dennenbos vind je er ook voormalige landbouwgronden die we stelselmatig aan het beplanten zijn met streekeigen soorten, zoals wintereik en zelfs jeneverbes. De open plekken en grazige wegen, ver van het verkeer en met zicht op twee terrils, vormen een rustpunt voor de wandelaar.

De troeven

 • Rust en stilte
 • Ruime parking als startpunt
 • Speelbos
 • Op een boogscheut van Klaverberg, Vallei van De Bosbeek, Duinengordel en het Nationaal Park Hoge Kempen
Toon meer informatie

Voor een ruimer gebied in de driehoek Opglabbeek, As en Genk hebben verschillende partners de handen in elkaar geslagen voor de opmaak van een structuurvisie. Bedoeling is om het gebied duurzaam te ontwikkelen voor bezoekers, waarbij we rekening houden met de natuur- en erfgoedwaarden. In de nabije toekomst mag je dus heel wat extra’s verwachten.

Natuur

De oudere dennenbossen zijn restanten van aanplantingen ten behoeve van het mijnhout. Omvorming van naaldhout naar inheems loofhout, het creëren van open plekjes en corridors en de aanleg van jong bos maken het grootste deel uit van de beheerwerken.

Plaatselijk komen vele bosmierennesten voor. Zij helpen de bodem verrijken voor andere organismen. Mieren worden dan weer graag verorberd door de groene specht, terwijl de bonte en zwarte specht voedsel zoeken in het oudere hout. Havik en sperwer belagen duiven en meesjes. Kleine poelen in de boswegen herbergen in het broedseizoen kikkers en salamanders. Her en der bloeit de bosbes rijkelijk en die bessen kunnen ’s zomers een gezonde versnapering zijn.
 

Fietsgenot

Het fietsroutenetwerk doorkruist het domein en laat je ook proeven van de andere natuurparels in de buurt.

Tips en reacties van bezoekers

Heb je onlangs dit natuurgebied bezocht en heb je nog interessante tips? Vul dan hier je reactie in of laad een relevante foto op. Onderaan de pagina verschijnen alle berichten.

Bestanden moeten kleiner zijn dan 100 MB.
Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
CAPTCHADit is een test om je als mens te kunnen identificeren om zo automatische spam te voorkomen.

Ligging en bereikbaarheid

Moorsberg is een boscomplex van bijna 100 ha.Er is gelegenheid om te parkeren aan het begin van de Zandstraat met de kruising van de N76.

Ingang

kruising Weg naar Zwartberg- Kiezelstraat, 3600 Genk

Openbaar vervoer

Het dichtstbijzijnde station is dat van Genk. Van daaruit kun je de lijnbus G4 nemen tot in Winterslag.

Voor meer info: www.delijn.be

Geef sterren aan dit natuurgebied

Je kunt elk natuurgebied beoordelen aan de hand van zes categorieën. Ga met de muis over de sterren en klik op het gewenste aantal dat je wil geven.

Gemiddeld: 2.3 (3 stemmen)
Heb je genoten van je bezoek aan dit natuurgebied en zou je andere mensen aanraden om er ook naartoe te trekken?
Gemiddeld: 4.3 (3 stemmen)
Zijn er voldoende faciliteiten zoals infoborden, een duidelijke ingang, parking, bewegwijzering, banken, picknicktafels, barbecue, sanitair…
Gemiddeld: 2.5 (2 stemmen)
Is het natuurgebied interessant voor kinderen? Is het avontuurlijk? Is er een speelzone? Kun je met een buggy op de paden?
Gemiddeld: 2.5 (2 stemmen)
Kom je in dit natuurgebied planten of dieren tegen die uniek zijn in Vlaanderen? Of kom je er een uitzonderlijke variatie aan soorten tegen? Is het een verrassend landschap?
Gemiddeld: 3 (1 stem)
Leent dit natuurgebied zich tot sporten? Kun je er gaan joggen, fietsen, mountainbiken, paardrijden…? Is er een fit-o-meter? Worden er natuurlopen georganiseerd?
Gemiddeld: 2 (2 stemmen)
Zijn er veel verschillende en gevarieerde wandelroutes? Zijn die routes duidelijk bewegwijzerd? Is er een wandelroute voor elk type wandelaar?

Wat te doen in de buurt