Natuurlopen

Natuurlopen

Gezonde lucht tanken in het groen

Het bos is nu al een hotspot voor joggers. Logisch ook, de gezonde lucht en de zachte ondergrond zijn ideaal voor deze sportievelingen. Maar ook de heerlijke rust en het schitterende groene decor zijn niet te versmaden. Met de natuurlopen wil Natuur en Bos in nauwe samenwerking met Sport Vlaanderen een aantal uniform bewegwijzerde omlopen creëren die 100% in onze unieke natuur- en bosgebieden liggen. Ze zorgen voor een optimale (natuur)beleving en leveren het bewijs dat topnatuur en sport perfect combineerbaar zijn.
Waarom zou je immers jezelf uitsloven op een grijze tarmac of een grijs toestel als je je hele lijf én geest een plezier kunt doen in de natuur?


Ambassadeurs Guga Baúl en Louise Carton

"Als sporter hou ik zelf vooral van buitensport om de batterijen weer volledig op te laden. Je voelt in de natuur letterlijk de zuurstof door
je neus je lichaam opnieuw activeren. Daarom steun ik dit nieuwe project natuurlopen voor de volle 100%”, aldus Guga Baúl.

Daarnaast zet Belgisch kampioene veldlopen Louise Carton haar schouders mee onder dit project.
"Lopen in de natuur heeft een totaal andere dimensie, al je zintuigen worden gestimuleerd. Veel mensen lopen met muziek in de oren, maar ik doe dat bewust zo weinig mogelijk omdat ik anders al die dingen rondom mij mis", aldus Louise.

Zin om je tijd te registreren en achteraf te vergelijken met andere lopers? Neem dan zeker deel aan de Virtual Races!