Natuurlopen

Natuurlopen

Nieuwe natuurlopen in zicht!

In 2019 zullen er nog zes nieuwe natuurlopen geopend worden. Vloethemveld bijt de spits af op 28 april. Ook de natuurloop in Kievitsheide-Eksterheide (Beerse - Rijkevorsel) opent die dag. In het Zwin komt er in september een eerste grensoverschrijdende natuurloop. Limburg krijgt er ook drie natuurlopen bij, meer bepaald in Schoonbeek (Bilzen), Lozerheide (Bocholt) en in de Duinengordel. De natuurloop Duinengordel zal uit maar liefst acht lussen bestaan, waaronder een van 21 km, meteen onze langste loop tot nu toe! De natuurloop Duinengordel opent op 22 juni met een midzomerrun, de langste lus wordt dus geopend op een van de langste dagen van het jaar.

Gezonde lucht tanken in het groen

Het bos is nu al een hotspot voor joggers. Logisch ook, de gezonde lucht en de zachte ondergrond zijn ideaal voor deze sportievelingen. Maar ook de heerlijke rust en het schitterende groene decor zijn niet te versmaden. Met de natuurlopen wil het Agentschap voor Natuur en Bos in nauwe samenwerking met Sport Vlaanderen een aantal uniform bewegwijzerde omlopen creëren die 100% in onze unieke natuur- en bosgebieden liggen. Ze zorgen voor een optimale (natuur)beleving en leveren het bewijs dat topnatuur en sport perfect combineerbaar zijn.
Waarom zou je immers jezelf uitsloven op een grijze tarmac of een grijs toestel als je je hele lijf én geest een plezier kunt doen in de natuur?


Ambassadeurs Guga Baúl en Louise Carton

"Als sporter hou ik zelf vooral van buitensport om de batterijen weer volledig op te laden. Je voelt in de natuur letterlijk de zuurstof door
je neus je lichaam opnieuw activeren. Daarom steun ik dit nieuwe project natuurlopen voor de volle 100%”, aldus Guga Baúl.

Daarnaast zet Belgisch kampioene veldlopen Louise Carton haar schouders mee onder dit project.
"Lopen in de natuur heeft een totaal andere dimensie, al je zintuigen worden gestimuleerd. Veel mensen lopen met muziek in de oren, maar ik doe dat bewust zo weinig mogelijk omdat ik anders al die dingen rondom mij mis", aldus Louise.

Zin om je tijd te registreren en achteraf te vergelijken met andere lopers? Neem dan zeker deel aan de Virtual Races!